Szklenár Gabi 1978. május 26-án született Budapesten. A martonvásári Beethoven zenei Általános iskola elvégzése után (furulyázni tanult és rövid ideig kacérkodott a dobolással is), zene mellett pedig hat évig kézilabdázott.

Tagja volt a Titán nevű martonvásári amatőr rockbandának, majd 1994 szeptemberében beiratkozott Pintácsi Viki énekiskolájába. Ekkor lett Viki vokálosa és a példaképe Szandi mögött is lokálozhatott pár koncert erejéig. A Budapesti Pedagógia Szakközépiskolában érettségizett 1997-ben.

Ekkor alakult meg az első magyar lánycsapat, a Baby Sisters, amelynek tagja lett, Bognár Évi és Hertelendy Klári mellett.

A menedzser az ex-Emeletes Berkes Gábor volt, a siker pedig fergeteges, első nagy slágerük, a Rád gondolok egy ország kedvencévé vált.

Majd jöttek a további sikerek: Jó estét nyár, jó estét szerelem, Még egy tánc, Szeresd a testem, Égben írt szerelem, Lesz, ami lesz. Végül négyesztendőnyi sikeres együttműködés után 2001-ben feloszlott hazánk legsikeresebb női együttese.

Szklenár Gabi szólókarrierbe kezdett. 2003 elején jelent meg Van-e helyem című első szólólemeze, amelyen több sláger is megtalálható volt. „Gyere haza”, „Van-e helyem” és a „Szerelemgép” mellett Gabi legnagyobb slágere az „Őrült szerelem”, amelyet Lányi Lalával, a Kozmix énekesével adott elő. A dal 2003-as év legtöbbet játszott dala lett. Az albumon olyan korábbi nagy slágerek feldolgozásai is hallhatóak, mint az Elpattant egy húr, Isztambul és a Sakáltanya című film betétdala a Can’t Fight The Moonlight.

2004. május 17-én pedig a boltokba került második albuma, a Hazudj még nekem! Az ex-Baby Sisters első lemezének sikere után - melyből több mint 12.000 darab fogyott - a 12 dalt tartalmazó új album is hasonló fogadtatásra lelt.

Az új album első kislemez dala a „Darabokra szakítod a szívemet” című felvétel, mely egyben nem titkoltan az Őrült szerelem bombasikerű folytatásaként született. Az előzményekhez hűen a szerzeményt Gabi ismét Lalával (Kozmix) duettben adta elő, de a fülbemászó dallamok már a szerelem utáni szakításról szólnak. A dalt eredetileg Gabi egyedül tervezte, mert azt vallották Lalával együtt, hogy nem csépelik el a duettezést. Egyszer fognak énekelni és nem többet. Miután Lala meghallgatta a dalt, csak annyit mondott, hogy ez nagyon tetszik neki és lehet, mégis együtt kellene előadni. Egy szakításhoz is két ember kell.

Az új lemez divatos hangzásvilágával a nyár egyik kuriózuma volt, és érdekessége, hogy az első album alkotóin kívül - Baby Gabi, Fehér Attila, Dandó Zoltán, Lányi Lala, Bódi Bettina – Majoros Péter (Majka) is részt vett a szövegírásban: az album címadó dalának szövege az ő nevéhez fűződik.
Ezen a korongon volt rajta a szintén nagy sikert aratott Fáj minden szó is.

A soron következő album egy teljesen új szerzőgárdával született, akik megírták az új duettet is Gabinak és Lalának. Ez a dal az Eurovíziós dalfesztiválra készült, így be is jutottak az első tízbe. A Szivárvány című albumot, az új szerzőpáros Kelemen Tamás és Bende Jani készítették. A Van egy kulcs című dal mellett megtalálható volt a „Ha újra kezdhetném” is, aminek klipjét azóta is csak úgy emlegetnek, hogy a kalapos.

A következő lemezt megelőzte még két új duett, amit Gabi már nem Lalával, hanem Kefirrel (a „Hova sodor a szél”) és Rickyvel a („Forró tűz”) énekelt el.

Mivel Gabinak így már volt 5 dala, amit nem egyedül adott elő, így a kiadóval együtt arra a döntésre jutottak, hogy egy csokorba szedik ezeket a számokat, és Gabi kedvenc előadóit felkérve összehoznak egy duett albumot.
Ezen a korongon olyan előadók szerepeltek Gabi legnagyobb örömére, mint: három dallal Lányi Lala, egy-egy dallal pedig Fenyő Miki, Szandi, Pintácsi Viki, Szűcs Judith, Zoltán Erika, Bognár Évi, Kefir, Ricky, Csipa a Hooligansből, Abaházi Csaba a Danubius rádió műsorvezetője, és Székelyhídi Balázs.

A hatalmas sikerű album után Gabi kijelentette, hogy véget vet a duettek sorának.

A soron következő lemezt (két dal kivételével) egy régi kedves barátjával készítette el Baby Gabi. Sihell Ferry olyan számokat írt neki, ami egy kicsit más stílusban, de a megmaradt slágergyanús dallamokat tükrözték. Olyan Gabis lett. És tényleg csak GABI, mert a lemez készítése alatt betöltötte a 30 élet évét, így az új Csupa szív című lemez Gabi néven jelent meg, „Baby” nélkül!
Két kislemez és videoklip jelent meg erről az albumról, a „Neked adtam” (Sihell Ferry), és a „Végleg elmúlt már”, melyeket Fehér Attila és Dandó Zoltán készített a lemezre.

Ezután következett az a lemez, amit Gabi elmondása szerint a legjobban szeret. Az „Elmond6om” című hanghordozón volt a nagy sikert aratott, „Aki ott maradt, neki jobban fáj” című dal, amit a mai napig követelnek tőle a fellépéseken. A számokat szintén Sihell Ferry írta.

Másfél év kihagyás után,2012-ben, megjelent Gabi hetedik szólólemeze, a „Lírák”. Ezek a dalok, hol szívbe markolnak, hol megmosolyogtatnak, hol padig könnyeket fakasztanak. Az „Érzés” című dalból egy videó anyag is készült. Ezen a lemezen Gabi az édesapjához is énekel, ami az apu maradj velem” címet viseli.

Gabi manapság nagy lépésre szánta el magát.
A jövőben felhagy a „Gabis” fellépésekkel, és az új zenekarának szenteli mindennapjait, amire gyermekkora óta készül. Megalapították a Hungária Tribute zenekart, ami zeneileg, látványilag, ruhákban és stílusban teljesen a legendás Hungária zenekart idézi a másfél órás élő koncerteken.